Meer over het café

Op 14 augustus 1987 werd de drankgelegenheid opgericht door wijlen Mark Devenijn. Toen werden er ook nog snacks aangeboden, waarvan veel met de toen zelfgemaakte geitenkaas. Sinds het vroege voorjaar van 2007 is het aanbod echter beperkt tot dranken en kleine voorverpakte versnaperingen. Het is niet verboden een eigen picknick mee te brengen, maar geen barbecue a.u.b. Kaas wordt er nu niet meer gemaakt. Sinds november 2007 wordt de zaak gerund door Lucrèce Decostere (weduwe Devenijn). Iets later kwam er gezelschap van Rob. Binnen is de zaak al sinds 2007 rookvrij. Het zuidgerichte terras op het binnenerf heeft de grootste aantrekkingskracht (zie foto startpagina). Wilt u zekerheid of de zaak wel open is, of u wil iets afspreken voor een bezoek dat mogelijk buiten de gewone openingsuren valt, en vragen of dat kan, of u wilt een groepsbezoek vooraf aankondigen, bel dan gerust naar 056/456451 of stuur een mail via het Contactformulier. Dit café is niet geschikt voor haastige groepen. Niet alle bieren staan in de koelkast, maar er zijn wel een aantal flessenkoelers beschikbaar in de diepvries woor wie een bier uit de kelder frisser wil hebben. Maar u kan ook in de voormiddag of een andere dag even bellen (mailen zou ook kunnen maar is dezelfde dag wel meestal te laat) om uw bier alvast koel te zetten.

 

Na de algemene sluiting van alle cafés tussen 14 maart en 7 juni 2020, is openen weer mogelijk, maar niet zoals tevoren. Aan de tafels bestellingen opnemen, bedienen en afrekenen was hier altijd al de norm. Voor collega's zal dit nieuw zijn.

Hier stond normaal iets over speleltjes spelen, en de foto's mogen blijven staan op de website, maar door de coronamaatregelen zullen de klanten braaf op hun plaats moeten blijven zitten tot ze naar huis of (elk afzonderlijk en niet met een paar vriendinnen) naar het toilet gaan.  

Gelieve ook de verdere aanpassingen van de wet te volgen die overal van toepassing zijn.    

Hier kan niet met de bankkaart betaald worden, maar ik ben van plan de binnenkomende cash in een afzondelijke tas op te vangen en wisselgeld uit de gewone portefeuille terug te geven.

                                                                                                                                                                                    spel kaplan

backgammon sjoelbak labyrinth badminton mens-erger-je-niet petanque houtenspoorbaan spijkersslaan

Het café is open op vrijdag, zaterdag en zondag, telkens vanaf 15u, en dat het hele jaar, ook in de winter. Van 15 juli tot en met 15 augustus is het dagelijks open. Wel onder enig voorbehoud van bijzondere omstandigheden.

Als u vanuit Zwevegem komt, kunt u (met de auto) het best de bordjes van IMOG volgen tot op de brug. Dan slaat u echter rechts af voorbij het oude ophaalbrugje: de Sint-Pietersbrug. (Recent gerenoveerd en nu in Brunswick-groen geschilderd, de oorspronkelijke kleur uit 1892.) Uw GPS heeft vaak de neiging u net voor het brugje naar rechts te laten afslaan. Niet doen dus. Ook Google Maps maakt die fout. Voor fietsers die van de kant van Zwevegem komen, is het eenvoudiger. U volgt gewoon het kanaal tot voor het brugje, en slaat rechts af. Het brugje bevindt zich langs een fietsnetwerk. (voorheen knooppunt 73, nu 67) Veel fietsroutes komen er langs. Nog ruim honderd meter in westelijke richting, en u kunt het erf opwandelen. Voor informatie over wegenwerken kunt u op Wegenwerken in de buurt klikken.

Op 15 oktober 2010 werd het wandelnetwerk "Land van Mortagne" geopend. Als u deze wandelroute volgt en de heuvel waar het Orveytbos staat, afdaalt, kan u even naar rechts van de route afwijken als u uw dorst wil lessen. Dan bent u bijna klaar met de wandelroute. Maar na zowat 20 minuten stappen vanaf de start, komt u er ook al langs.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                fietsen in rek                                                          Sint Pietersbrugje                                                                                                                                                                                                                     

Terug naar startpagina

Prijslijst       (contactgegevens op de prijslijst)